Katso video

Taidehanke nuorten syrjäytymistä vastaan

Yli 60 000 nuorta Suomessa on syrjäytynyt. Ongelmalla on laajat vaikutukset, mutta syrjäytyneiden ääni kuuluu harvoin. Haluamme muuttaa tämän yhdessä. Siksi pyysimme kolmea nuorta taiteilijaa maalaamaan toivon, valtava nosturi siveltimenään, nuorten tasa-arvon puolesta. Zero Exclusion -hanke nostaa korkealle merkittävän haasteen, antaen äänen nuorille yllättävällä ja herättävällä tavalla.

Kaikki tauluista saatava tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Hope ry:lle ja heidän työlleen nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Korkealle kurottava taidehanke nuorten syrjäytymistä vastaan

Teimme nuorille maailman suurimmasta hydraulisesta satamanosturista Mantsinen 300:sta siveltimen. Kolme nuorta taiteilijaa ottivat haasteen vastaan, astuivat 380-tonnisen koneen ohjaimiin ja maalasivat omat viestinsä toivosta 5 x 2 -metrisille kierrätetyille kankaille.

Taideteokset ovat osa Zero Exclusion -kampanjaa, jolla nostetaan tietoisuutta nuorten syrjäytymisestä.

Koko projektin takana ovat kaksi pitkäaikaista liikekumppania: Neste ja Mantsinen. Mantsinen 300 käytti Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Teknos kehitti myös pinnoitteen Neste MY uusiutuvasta isoalkaanista hanketta varten ja osa tauluista maalattiin sillä ensimmäistä kertaa maailmassa.

Lue lisää: Kumppanit

Osta maalaus – auta taistelussa syrjäytymistä vastaan

Kokoelma sisältää 42 maalausta, jotka on tehty kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa nuoret maalasivat Vuosaaren satamassa, Helsingissä, käyttäen Mantsinen 300 -konetta pensselinä.

Toinen vaihe toteutettiin Buffalossa Albright-Knoxin museossa, joka lukeutuu maailman johtaviin modernin taiteen museoihin. Buffalossa suuret kankaat leikattiin pienemmiksi teoksiksi ja viimeisteltiin käyttäen monia eri menetelmiä. Läpi koko prosessin nuorten taiteen tekemistä ohjasivat ja tukivat Albright-Knoxin taidekuraattorit.

Taideteokset ovat esillä Helsingin Bio Rexissä 4.–22.12.2019. Kaikki maalausten tulot tullaan lahjoittamaan lyhentämättöminä Hope ry:lle ja heidän työlleen nuorten syrjäytymistä vastaan. Katso maalaukset alta – osta taidetta ja tee hyvää.Tutustu taiteilijoihimme:
Kip Pääkkönen
Kukka-Maaria Juvonen
Miia Kuittinen

Taidegalleria

Jokainen Zero Exclusion -projektin maalaus on myytävänä. Kaikki tulot menevät suoraan Hope ry:lle ja heidän taisteluun nuorten syrjäytymistä vastaan. Ostamalla ainutlaatuisen teoksen tuet tätä tärkeää asiaa.

Tähän mennessä olemme keränneet:

55,000 €


  Osta maalaus

  Kaikki Zero Exclusion -hankkeen maalaukset ovat myynnissä. Maalausten tulot menevät hyväntekeväisyyteen Hope ry:lle ja heidän työlleen nuorten syrjäytymistä vastaan. Voit tehdä tarjouksen maalauksesta alla olevalla lomakkeella. Taulun minimihinta on 1000 euroa. Tiedot maksun suorittamista ja maalauksen toimitusta varten saat sähköpostitse.  Tietosi:


  Tarjoa hintaa:


  Tule mukaan #zeroexclusion -hankkeeseen

  Muutos tapahtuu vain, kun näemme asiat eri tavalla: nuoren taitelijana tai nostokurjen siveltimenä. Zero Exclusion -hanke nostaa syrjäytymisvaarassa olevien nuorten äänet kuuluviin. Hanke antaa nuorille mahdollisuuden auttaa muita samassa tilanteessa olevia – harvinainen mahdollisuus hyväntekeväisyydessä.

  Mutta tarvitsemme kaikkien apua. Kutsumme sinut tekemään lupauksen syrjäytymisen nollatoleranssin puolesta. Voit auttaa antamalla rahallisen lahjoituksen, avustamalla syrjäytymisen estämiseen tarkoitetuissa hankkeissa tai vain levittämällä sanaa projektista. Toimi nyt ja vaikuta.

  Olemme ottaneet ensiaskeleet matkalla kohti hiilineutraalia tulevaisuutta, mutta määränpäätä on vaikea saavuttaa yksin. Yhdessä kumppaniemme kanssa tutkimme mahdollisuuksia ohjata maailmaa kohti parempaa tulevaisuutta.